איך לרכוש דומיין כשיש עליו אתר קיים?
אז פתחתם עסק חדש, בחרתם שם מנצח שאתם מאוד אוהבים ולאחר מכן גילתם שהדומיין תפוס ואתם לא יכולים לרשום אותו. למזלכם קיימות שיטות ודרכים שבהם תוכלו אם קצת מזל ויכולות למצוא את הבעלים של הדומיין ולרכוש אותו ממנו.
חשוב לציין שלעיתים התהליך של רכישת דומיין קיים (בין אם יש עליו אתר או לא) יכול להיות ייקר ביותר והוא יכול להתחיל מעלויות של כמה מאות שקלים עד לעלויות של עשרות אלפי שקלים.
איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?
יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.
✓ על ידי מילוי הטופס אני מאשר/ת קבלת טיפים, מדריכים בחינם וחומר פרסומי למייל
איך לרכוש דומיין עם אתר קיים
לאחר שבחרתם את השם שאתם רוצים לרשום ואתם רואים שלא ניתן לרשום את האתר מאחר והשם תפוס אתם צריכים לבצע את הפעולות הבאות.
- על מנת להבין מה הנזק הכספי שאתם הולכים לקבל לבצע בדיקת Whois לדומיין כפי שנסביר בסעיף הבא. ככל שוותק הדומיין יותר גדול כך הסיכוי שהמחיר יהיה גדול יעלה באופן משמעותי
- יש לבדוק האם על הדומיין יש אתר פעיל או שמדובר על דומיין שכאשר נכנסים אליו לא ניתן לראות שום דבר. במידה והאתר פעיל חפשו טופס יצירת קשר באתר ופנו אל הנהלת האתר עם הצעה לרכישת הדומיין.
- רצוי לבדוק שנושא הדומיין רלוונטי לנושא שעליו אתם רוצים לפתוח את האתר. מבחינת קידום אתר אם נושא האתר שונה מהנושא שעליו אתם רוצים לפתוח את האתר זה יכול לפגוע ברלוונטיות של האתר ולהפוך את הנושא של הקידום לקשה יותר.
בדיקת Whois (בדיקת בעלות) לדומיין אם אין עליו אתר
אתר whois מספק מידע על שם הדומיין, הרושם, איש הקשר האדמיניסטרטיבי ואנשי הקשר הטכניים עבור שם דומיין נתון.
כאשר אנחנו צריכים לדעת מי עומד מאחורי דומיין, זה יכול להיות קשה לגלות מי הבעלים של דומיין אם לאדם או לחברה יש הגנות פרטיות (הגנת פרטיות קיימת רק בחו"ל ולא בארץ). במידה ומדובר על דומיין הקיים בארץ התהליך של מציאת הבעלים של הדומיין יהיה קל יותר.
במידה ושם האתר שאתם רוצים לרכוש מכיל סיומת co.il או סיומת ישראלית ניתן לבצע בדיקת בעלות דומיין באתר של איגוד האינטרנט הישראלי על ידי לחיצה כאן. פשוט כנסו לאתר, הקישו את שם הדומיין ותוכלו לראות את הפרטים של בעל הדומיין.
במידה והדומיין הוא דומיין מחו"ל אז התהליך קצת יותר מרוכב ובדומיינים מחו"ל במרבית המקרים תהיה הגנת פרטיות מה שאומר שלא תוכלו לבצע בדיקת בעלות. בדיקת ה- Whois לדומיין שלא ישראל (com, org, net) יכולה להתבצע בקישור הבא:
רכישת הדומיין + העברת בעלות דומיין
העברת בעלות על דומיין היא תהליך של העברת זכויות משפטיות על שם דומיין לגורם אחר. אנשים רבים אפילו לא יודעים שהם יכולים לשנות שם הבעלות של האתר אבל לעיתים מדובר על תהליך מורכב שמצריך עלויות כספיות.
במידה ואתם רוכשים דומיין מגורם אחר יש לבצע את התהליך של העברת בעלות על מנת שתהיה לכם חזקה משפטית על שם הדומיין שרכשת. בקישור הבא תוכלו לראות איך לבצע את התהליך של העברת בעלות ואת המחירים של החברות המאפשרות לעשות זאת.
התהליך יצריך חתימה על מסמכים גם מצד הבעלים הנוכחי של הדומיין וגם מהצד שלכם (רוכשי הדומיין) וללא הסכמת הבעלים הנוכחי לבצע העבר בעלות רצוי לא להיכנס אל התהליך.